Кърменето е най-доброто за бебетата

Моля, прочетете първо тази важна забележка

При щракване върху бутона за продължение, ще можете да разгледате информация за млеката за бебета и други продукти на Aptamil. Ако изберете да продължите, вие приемате, че Aptababy предоставя тази информация по ваша лична заявка с цел информиране.

Кърменето е най-доброто за бебетата и е най-добре да започне колко е възможно по-скоро след раждането. Смесеното хранене с комбинирането на кърмене и заместващо хранене смляко за кърмачета през първите седмици от живота на бебето може да намали количеството на вашата кърма. Възстановяването на лактацията, след като веднъж е взето решение да не кърмите, е трудно. Здравословното и балансирано хранене по време на подготовката и самото кърмене е особено важно. Когато вземате решение за храненето на вашето бебе, трябва да имате предвид финансовите разходи и общественото мнение при изпозване на заместител на кърма.

Неправилната употреба на мляко за кърмачета, неподходящи храни или начини на хранене могат да застрашат здравето. Ако използвате мляко за кърмачета, за да не увредите здравето на вашето бебе е много важно внимателно да следвате всички инструкции за приготвянето му. Винаги се консултирайте с вашия лекар, акушерка, здравен специалист по отношение на храненето на Вашето бебе.

Bottle-feeding

Хранене с мляко за кърмачета

Хранене с мляко за кърмачета

Не всички майки избират да кърмят или могат да го правят. Решението нанякои е да комбинират кърменето с хранене с мляко за кърмачета. Други установяват, че изцеждането на кърма и храненето с мляко за кърмачета може да бъде полезно, ако са навън, и могат да дадат на партньора си шанс да участва в храненето. Някои заболявания могат да заставят майката да премине изцяло към хранене със заместител на кърма. Въпреки че кърменето е най-доброто за вашето бебе, понякога се налага заместващо хранене с мляко за кърмачета.

Този раздел ще ви помогне да се подготвите за заместващото хранене на вашето бебе и дава разяснения защо въвеждането на шишето с мляко за кърмачета е решение, което трудно може да бъде отменено. Ще разгледаме също и някои практическите съображения - от какви принадлежности ще се нуждаете, как да стерилизирате и подготвяте шишетата и с какво количество и колко често трябва да се храни вашето бебе.
Намерете ни!
X
С използването на уебсайта на Aptaclub Вие приемате употребата на бисквитки. Повече информация можете да намерите в нашата декларация за поверителност. Приемам