Кърменето е най-добро за бебета и осигурява многобройни ползи за здравето на детето и на майката

Моля, прочетете първо тази важна бележка

С натискане на бутона за продължаване ще можете да видите информация за Aptamil за кърмачета и малки деца и други продукти. Ако решите да продължите, доброволно се съгласявате, че Aptaclub да предоставя тази информация по Ваше желание.

Важно е храненето на майките през периода на подготовката и самото кърмене да е здравословно и балансирано. При въвеждане на частично хранене с биберон са възможни негативни последици върху кърменето като намаляване на количеството на кърмата. Възстановяването на лактацията е трудно, след като веднъж е взето решение да не се кърми. Трябва да имате предвид социалните и финансови затруднения при хранене с мляко за кърмачета.

Неправилната употреба на мляко за кърмачета, както и на неподходящите храни или методи за хранене могат да застрашат здравето на детето. За да избегнете рисковете за здравето, стриктно спазвайте указанията за приготвяне, използване и съхранение на млякото. Млеката за кърмачета трябва да се използват само по съвет на лекар, фармацевт или друг здравен специалист в областта на грижата за майката и детето.

Bottle-feeding

Хранене с мляко за кърмачета

Хранене с мляко за кърмачета

Не всички майки избират да кърмят или могат да го правят. Решението нанякои е да комбинират кърменето с хранене с мляко за кърмачета. Други установяват, че изцеждането на кърма и храненето с мляко за кърмачета може да бъде полезно, ако са навън, и могат да дадат на партньора си шанс да участва в храненето. Някои заболявания могат да заставят майката да премине изцяло към хранене със заместител на кърма. Въпреки че кърменето е най-доброто за вашето бебе, понякога се налага заместващо хранене с мляко за кърмачета.

Този раздел ще ви помогне да се подготвите за заместващото хранене на вашето бебе и дава разяснения защо въвеждането на шишето с мляко за кърмачета е решение, което трудно може да бъде отменено. Ще разгледаме също и някои практическите съображения - от какви принадлежности ще се нуждаете, как да стерилизирате и подготвяте шишетата и с какво количество и колко често трябва да се храни вашето бебе.
Намерете ни!
X
С използването на уебсайта на Aptaclub Вие приемате употребата на бисквитки. Повече информация можете да намерите в нашата декларация за поверителност. Приемам