Смяна на млякото на кърмачето

Как да сменим млякото за кърмачета

Когато става дума за смяна на млякото на бебето, много майки се чувстват несигурни какво мляко да използват и как бебето ще привикне към следващото мляко за кърмачета. Освен ако няма някакъв проблем, смяната на млякото на бебето не бива да се прави изведнъж. За да се адаптира към новото мляко на бебето ще е нужно около седмица, така че го въвеждайте постепенно.
Изхожданията  на бебето ви може да се променят като честота, консистенция и цвят или пък е възможно да има повече газове от обичайното. Хранителният съставна новото мляко и някои съставки може да са различни от тези на предишното мляко и се изисква известно време  храносмилателната му система,за да се приспособи. Ако планирате смяна на млякото на бебето или преминавате към последваща възрастова млечна формула, винаги е най-добре първо да се консултирате с вашия здравен специалист.

Кое бебешко мляко да използваме?

Най-доброто бебешко мляко е това, което е най-подходящо за възрастта и конкретните нужди на вашето дете. Има бебешки млека за кърмачета, които помагат за проблеми с храносмилателната система, както и такива, които са специално обогатени с нужните за растежа на детето витамини и минерали. Винаги се консултирайте с вашия лекар, преди да предприемете смяна на млякото на бебето.

Специално мляко за кърмачета

Ако на вашето бебе е предписано специално мляко (понякога наричано Храна за специални медицински цели), е добре да се консултирате с вашия лекар, преди да предприемете смяна на млякото на бебето.

Успокояващи млека

"Успокояващите" млека са специално предназначени за бебета, които имат колики или запек. Ако лекарят ви го препоръча, се опитайте да преминете към него възможно най-скоро, така че бебето ви да може по-бързо да се възползва от специалната му формула.

След като коликите или запекът отзвучат, можете да се върнете към стандартно мляко за кърмачета, предназначено за конкретния възрастов етап. Ако решите да се върнете към стандартното мляко за кърмачета, го направите постепенно и наблюдавайте за евентуални симптоми на колики или запек, които могат да се появят отново.

Преходно мляко

Преходните млека са подходящи след 6-месечна възраст на кърмачето и са специално предназначени, като се допълват с храните, въведени при захранването. Те осигуряват на растящото ви бебе всички необходими хранителни вещества в по-малък обем мляко и оставят място за първите му захранващи храни. На 6 месеца естествените запаси от желязо, с които се е родило вашето бебе, започват да се изчерпват. Не се препоръчва предлагане на краве мляко като основна млечна напитка на бебето най-малко до 12-месечна възраст, въпреки че може да се използва при приготвянето като компонент на захранващи храни.

Млека за подрастващи

Първият рожден ден на детето ви е наистина повратен момент. Бебето ви е вече малко дете и се нуждае от хранителни вещества, които да подпомагат повишения му растеж и активност. Тъй като на тази възраст то може да проявява инат за нещата, които харесва или не, понякога може да е трудно да му осигурите всички необходими хранителни вещества само чрез приеманата от него храна. В такива случаи са подходящи млека за подрастващи като  Aptamil3 за 12-24-месечна и и Aptamil 4 - съответно над 24-месечна възраст. Те са специално разработени, за да подпомогнат храненето на вашето малко дете.

Aptamil 3 млякото за деца над 12 до 24 месечна възраст up milk 12-24 months е пълноценно мляко, което осигурява на по-младите малки деца допълнително нужните хранителни веществав периода между 1 и 2 години. От 2-годишна възраст хранените балансирано и разнообразно малки деца, коиторастат добре, могат да приематполуобезмаслени млека. Ние разработихме Aptamil 4 мляко за малки деца над 24-месечна възраст 24+ months, което е полуобезмаслено мляко, предназначено конкретно за деца от тази възрастова група.

Ако обмисляте да смяните млякото на бебето, не забравяйте, че всяко бебе се развива с различно темпо, така че не е възможно да се определи точен график за смяна на бебешките млека. Необходимо е да предложите  мляко, което да отговаря на индивидуалните особености на развитие на вашето бебе. Преди да предприемете смяната или ако имате някакви притеснения, помолете своя здравен специалист за съвет.
Намерете ни!
X
С използването на уебсайта на Aptaclub Вие приемате употребата на бисквитки. Повече информация можете да намерите в нашата декларация за поверителност. Приемам