Why-breastmilk-is-best

Защо кърмата е най-доброто

Защо кърмата е най-доброто

Кърмата е единствената храна, създадена специално за вашето бебе и съдържа всичко, от което бебето ви ще се нуждае. Тя се състои от сложно съчетание от съставки, които са изследвани в продължение на много години. Кърмата съдържа идеалната комбинация от въглехидрати, мазнини, протеини, витамини, минерали и други вещества, необходими за здравословното развитие на вашето бебе, въпреки все  още много тайни за разкриване. Кърмата има множество  антитела, които засилват възможностите на вашето бебе да се преборва с инфекциите, които сте имали в миналото. Освен това кърмата на всяка майка е уникална и произведена конкретно и изцяло за нейното бебе.

Първата кърма

Коластрата, жълтеникаво оцветената кърма, която вашият организъм произвежда нерпосредствено след раждането, е богата на антиинфекциозни фактори и антитела. Тя е изключително концентрирана, така че вашето бебе се нуждае от съвсем малко количество от нея при всяко хранене, което може да е доста често. Тези богати на антитела и калории първи хранения помагат за укрепване на бариерата на чревната лигавица на бебето ви, предпазват го от вируси и намаляват риска от развиване на алергии на по-късен етап.

Докато продължавате да кърмите, кърмата ви  ще продължава да съдържа антитела. А когато влизате в контакт с нови инфекции, ще създавате и нови антитела в кърмата си, които автоматично ще предадат, макар и пасивно имуннна защита на вашето бебе. Тъй като кърмата ви ще мени вкуса си в зависимост от това, което консумирате,  по-голяма е вероятността вашето бебе да приема по-широк диапазон от вкусове, когато се стигне до захранване.

Какво е кърмата?

Кърмата съдържа суроватъчен протеин и казеин, въглехидрати, представени главно под формата на лактоза, мазнини, включително LCP (дълговерижни полиненаситени мастни киселини), витамини и минерали. Благодарение на задълбочените проучвания на кърмата в научно-изследователския институт на Milupa сме изследвали редица функционални ползи на ключовите й хранителни вещества, като LCP (дълговерижни полиненаситени мастни киселини), нуклеотиди и пребиотични олигозахариди, които играят важна роля в ранните месеци от живота на вашето бебе, допринасяйки за тяхното общо добро състояние и здравословно развитие:
  • LCP (дълговерижни полиненаситени мастни киселини) – важни за развитието на мозъка на вашето бебе. Две особено важни LCP (дълговерижни полиненаситени мастни киселини) .AA (арахидонова) и DHA (докозахексаенова), присъстват в кърмата. Приемането на повече LCP (дълговерижни полиненаситени мастни киселини) през периода на бременността и докато кърмите може да е полезно за развитието на вашето бебе. Основен начин да включите LCP (дълговерижни полиненаситени мастни киселини) в менюто си е като ядете риба, яйца и месо. LCP (дълговерижни полиненаситени мастни киселини) могат да се образуват в организма и от основните мастни киселини, налични в листните зеленчуци, ядките, растителното масло и семената.
  • Антитела – вашата кърма съдържа огромно количество антитела, които помагат за укрепване на имунната система на вашето бебе.
  • Промяна в съдържанието на мазнините – количеството мазнини в кърмата варира по време на всяко отделно хранене, както и между храненията през деня. Това може също да се отчете чрез консистенцията на кърмата ви, варираща между това да изглежда по-рядка и по-водниста и това да става по-плътна и като сметана с увеличаване на мастното съдържание.
  • Нуклеотиди – градивните блокчета за всички клетки в тялото, включително имунната система. Те поддържат дейността на определени клетки в имунната система, спомагайки за защитата срещу инфекция.
  • Пребиотични олигозахариди (пребиотици) – помагат за поддържането на здравословна чревна флора като увеличават нивата на полезните бактерии и намаляват нивата на потенциално вредните бактерии. Осигуряването на ежедневна доза пребиотици за вашето бебе чрез кърмата подпомага неговото храносмилане и имунната му система.
Намерете ни!
X
С използването на уебсайта на Aptaclub Вие приемате употребата на бисквитки. Повече информация можете да намерите в нашата декларация за поверителност. Приемам