Baby 2 months

Бебе на 2 месеца

Важни моменти през месец 2

2-месечното бебе ще започне да разпознава Вас и другите, които вижда често – лицето Ви и гласът Ви ще предизвикват реакция у него. С проявата на личността на Вашето бебе Вие ще започнете да разбирате какво харесва и какво не харесва. Може също да забележите, че Вашето бебе се нуждае от по-малко сън и вследствие на това будува по-дълго време.

При това интензивно развитие хранененето през нощта нощните хранения са от съществена важност. Те дават на бебето ви необходимите за растежа му хранителни вещества и гарантират постоянно наличие на кърма. Някои бебета ще започнат да се хранят по-често или по-рядко в различните моменти от денонощието. На този етап е най-добре да се водите от вашето бебе и да го храните, когато е гладно, но скоро може да забележите оформянето на определени хранителни навици.

Хранителните проблеми, като например колики, са често срещани на този етап. Коликите засягат 1 от всяко -то бебе, въпреки че в действителност причината за тях остава все още неизвестна и лесно може да бъдат определени погрешно. Коликите не са вредни, нито пък продължават вечно.

Успокояване от майката

Бебето ви вече се чувства комфортно и по-спокойно, когато вие или вашият партньор го държите в ръце – много бебета се успокояват, като смучат пръстите или палеца си или като използват биберон-залъгалка. Ако бъдат взети на ръце от някой непознат, обаче, е възможно да ги разплаче.

Физическото развитие на Вашето бебе

Физическото развитие на новородените може да се проследи от главата към петите. Мускулите на врата на бебето заякват, за да поддържат главата му, след което следват раменете, гърдите и кръста. Последно се развиват краката. Тялото на вашето 2-месечно бебе продължава да се изправя, което означава по-малко задържане на газове. Със заякването и укрепването на мускулите бебетата започват да движат повече ръцете си, когато биват стимулирани или са развълнувани.

Общуване

Вашето бебе няма нужда да формира думи, за да общува; простички звуци, гукане и подобни естествено се появяват в отговор на гласа Ви, особено като се има предвид, че Вашият глас вероятно е любимият му звук.

Хващане и стискане

Когато бебетата започнат да опознават ръцете си, техният вроден рефлекс за хващане отслабва, за да могат да изследват различни обекти, боравейки с по-широк обем движения. Без съмнение Вашето бебе ще бъде очаровано от всичко ново, така че го насърчавайте да хваща предмети,  безопасни за него.​

Развитие на бебето

Намерете ни!
X
С използването на уебсайта на Aptaclub Вие приемате употребата на бисквитки. Повече информация можете да намерите в нашата декларация за поверителност. Приемам