Pregnant_header_main

Здравословна бременност

Важно за Вас и за Вашето бебе е по време на бременността да бъдете в добро здравословно състояние. В тази секция има информация от това какъв да бъде хранителният Ви режим, до какво Ви предстои през следващите седмици и месеци.

Хранителен режим по време на бременност

За здравословното развитие на бебето Ви е важно да спазвате здравословен жежим на хранене. Храната и напитките, които приемете могат да доставят необходимите елементи, така че да подпомогнат развитието на бебето. Осигурете си балансирано здравословно хранене, за да подсигурите на Вашето неродено бебе най-важните хранителни елементи, от които то се нуждае, за да се развива и да расте. Има някои храни, които трябва да избягвате по време на бременността, защото те може евентуално да причинят проблеми в развитието на бебето, така че е по-добре да ги избягвате.

Триместъри на бременността

Обикновено, бременността трае 37-42 седмици и се дели на 3 триместъра. Всеки триместър е с продължителност 12 до 14 седмици. Първият триместър е от първата седмица до 13-тата седмица нот бременността. Въпреки, че през този период може и да не ви личи, че сте бременна, Вашето тяло преминаве през значителни промени. Вторият триместър е от 13-тата седмица до 27-мата седмица на бременността. В този период бременността става малко по-лека. Тя е важна, защото в този период, най-вероятно е да искате да споделите с приятели и познати, че сте бременна. Третият триместър е от 27 -ма седмица до раждането на Вашето бебе. В този период бебето се развива стремглаво и е възможно да изпитвате дискомфорт и дори болка, тъй като тежестта, която носите се увеличава.

Повече за бременността

Повече информация за промените в тялото по време на бременността, как да се подготвите за появата на Вашето бебе и работа и раждане, са част от нещата, които можете да откриете на тези страници

Сродни връзки

Всичко, което Ви е нужно да знаете за бременността

Намерете ни!
X
С използването на уебсайта на Aptaclub Вие приемате употребата на бисквитки. Повече информация можете да намерите в нашата декларация за поверителност. Приемам