Foods-to-avoid-during-pregnancy

Храни, които трябва да се избягват през периода на бременността

Какво да избягвате, когато сте бременна?

Наистина е важно е през бременността да ядете повече здравословни и пълноценни храни. Има обаче някои храни, които трябва да избягвате, докато сте бременна.Независимо „е повечето храни  по принцип са полезни, те могат да навредят на вашето бебе, така че е най-добре да се избягват.

Хубаво е да се запознаете с този списък с храни, които трябва да избягвате, когато сте бременна. Добре е да ги избягвате до края на бременността. Можете да им се насладите отново, след като бебето се роди.
  • Сурови и полусурови яйца и храни, които може да са използвани в домашни мусове и сладолед. Яйцата трябва да са твърдо сварени.
  • Полусурово месо и риба - уверете се, че рибата и месото са напълно сготвени и че не са останали полусурови розови участъци.
  • Сурова риба – забравете за суши, пушена сьомга и стриди.
  • Сурово или сушено месо като стек тартар или пастърма.
  • Непастьоризирано прясно и кисело мляко и сирене, включително меки сирена като бри, камембер и синьо сирене. Пастьоризирани сирена и кашкавали като чедър, двоен глочестър, крема сирене или извара (котидж) са позволени, но за ваша сигурност винаги проверявайте етикета, за да се уверите, че са пастьоризирани.
  • Полуфабрикати като картофена салата или колсло, които могат да бъдат източник на листерия. Майонезата, с която са направени, може да съдържа сурово яйце.
  • Възможно е рибата-меч, марлинът и акулата да съдържат високи нива на живак, които могат да увредят нервната система на бебето. Рибата тон също съдържа живак, така че не приемайте повече от 4 средно големи консерви (140 г нето тегло на консерва) или две пресни филета (всяко едно до 170 г ) на седмица.
  • Черният дроб и производните му продукти, като пастет, също е най-добре да се избягват напълно, тъй като е възможно да съдържат по-високо съдържание на витамин А, който може да навреди на бебето.

Алкохол по време на бременност

Колкото по-малко алкохол приемате, толкова по-добре за вас и за вашето бебе. Приемът на големи количества алкохол по време на бременност може сериозно да засегне развитието на вашето бебе. Когато приемате алкохол, той достига до бебето през плацентата и затова е най-добре, да бъдете предпазливи и да го избягвате по време на бременността.

Хигиена при хранене през бременността

Безопасното приготвяне на храната е изключително важно. Мийте ръцете си преди и след приготвяне на храната и измивайте много добре зеленчуците.​
Намерете ни!
X
С използването на уебсайта на Aptaclub Вие приемате употребата на бисквитки. Повече информация можете да намерите в нашата декларация за поверителност. Приемам