Working-whilst-pregnant

Работа през бременността

Работа по време на бременност

За повечето работещи бъдещи майки мисълта, че ще си вземат почивка за да бъдат с новопоявилото се човече и да полагат грижи за него, е изключително вълнуваща. Добрата новина е, че имате право на законодателно определен  отпуск по майчинство, който можете да използвате в края на бременността си и през първите седмици и месеци след раждането.

Ползите от отпуск по майчинство

Раждането на дете е емоционално и физически изтощаващо събитие и всяка майка има нужда от време и от много почивка, за да се възстанови. Ще научите много нови неща през тези първи няколко седмици, докато взаимно се опознавате с Вашето бебе. Платеният отпуск по майчинство Ви дава възможност да се съсредоточите изцяло върху това да бъдете една фантастична майка и върху ценното време, необходимо за осъществяване и укрепване на връзката между Вас и Вашето бебе. Възползвайте се от него, докато можете.

Вашата работна среда

Може да се наложи да говорите с работодателя си, за да разберете какви са задълженията и правилата на организацията, които касаят Вас и Вашата работата по време на бременност и за времето, през което ще кърмите след раждането.

Отпуск за посещения при лекаря преди раждане

Нормално е да имате доста посещения при лекаря преди раждане  през целия период на бременността и ако някое от тези посещения съвпадне с работното ви време, ще трябва да си вземете отпуск. Възможно е лекарят или здравният специалист да ви посъветва да си направите някои допълнителни ултразвукови прегледи или да посещавате занимания за релаксация.
Намерете ни!
X
С използването на уебсайта на Aptaclub Вие приемате употребата на бисквитки. Повече информация можете да намерите в нашата декларация за поверителност. Приемам