Toddlers-and-milk

Малките деца и млякото

Нуждаят ли се от мляко малките деца?

От раждането до първия рожден ден кърмата и/или млякото за кърмачета са били част от техния хранителен режим. Между 1 и 3-годишна възраст на детето млякото продължава да е важен източник на хранителни вещества като калций за силни кости и зъби, както и добър източник на протеин и енергия. Не се налага обаче да пият толкова много мляко, колкото през първата година.

Колко мляко трябва да приемат малките деца?

Около 500 мл дневно, разделени в млечни напитки, зърнена каша и други млечни продукти, ще осигурят приемането на толкова хранителни вещества, колкото са необходими за тяхното здраве.

Включване на мляко в хранителния режим на малкото дете

Много от малките деца преминават през етап на злоядство особено когато става дума за мляко. Изпробвайте тези съвети, за да насърчите вашето дете да обича повече млякото:
  • Започвайте деня с купа мюсли или овесена каша.
  • Включете топло мляко в ритуала преди лягане; седнете заедно и оставете детето да се наслади на млякото, докато вие успокоявате обстановката с чаша чай в ръка.
  • Нова чаша или купичка, която се ползва специално за мляко, ще подейства насърчително.
  • Ако детето обикновено получава студено мляко, опитайте да го затоплите, или обратно.

Мляко за малки деца: Повече от обикновено мляко

Aptamil/Nutrilon мляко за малки деца е по-хранително от кравето мляко и е предназначено за малки деца на възраст 1-2 години и 2-3 години. То съдържа уникална смес от scGOS/lcFOS пребиотици, желязо и витамини A, C, D, които допринасят за здрава имунна система.
Намерете ни!
X
С използването на уебсайта на Aptaclub Вие приемате употребата на бисквитки. Повече информация можете да намерите в нашата декларация за поверителност. Приемам