Suitable-drink-for-toddlers

Подходящи напитки за малки деца

Здравословни напитки за малки деца

Здравословните напитки са важни за здравето на вашето малко дете. Поддържането на редовен питеен режим е важно, за да не се дехидратира малкото дете. Уверете се, че вашето малко дете пие всеки ден достатъчно течности (повече при горещо време или ако е болно и с температура).
  • Водата и млякото за малки деца са най-добрите напитки по време на храненията и между тях, тъй като са най-благоприятни за зъбите. Насърчавайте пиенето на вода редовно през целия ден.
  • Неподсладеният 100% натурален плодов сок е добър източник на витамин C. Разредете го в съотношение 1 част сок към 4-5 части вода, за да останат зъбите им силни и здрави.
  • По-добре е да се избягват плодовите напитки и готовите сокове, тъй като имат добавена често  захар и са киселинността им е относително висока, което уврежда зъбите. Соковете без захар съдържат изкуствени подсладители и не се препоръчват за малки деца.
  • Избягвайте газирани напитки, тъй като са киселинни и съдържат много захар или изкуствени подсладители, които могат да увредят зъбите на детето и не съдържат ценни хранителни съставки.
  • Избягвайте да давате на детето си чай или кафе. Тези напитки не са подходящи за малки деца. Те съдържат кофеин, който е стимулант, както и танини, които пречат на усвояването на желязо.

След като навърши една година, детето трябва да започне да свиква да пие вода от детска или нормална чаша, вместо от бутилка, за да се избегне риска от проблеми със зъбите.
Намерете ни!
X
С използването на уебсайта на Aptaclub Вие приемате употребата на бисквитки. Повече информация можете да намерите в нашата декларация за поверителност. Приемам