Желязо за малки деца

Богати на желязо храни за малки деца

Желязото е хранително вещество, което е важно за развитието на мозъка и здравословния растеж. Желязото е необходимо за производството на хемоглобин в кръвта, който позволява пренасянето на кислород в тялото към развиващите се крайници и тъкани.

Опитайте да включите повече богати на желязо храни в ежедневния режим на хранене на детето. Най-лесно се усвоява желязото в храни като риба и червено месо. В идеалния случай балансираният хранителен режим трябва да включва най-малко една порция месо или риба на ден. Други източници на желязо са яйца, черен хляб, леща, боб, зеленчуци с тъмнозелени листа и някои млека за деца, които съдържат желязо. Ако вашето малко дете спазва вегетариански хранителен режим, трябва да увеличите приема на желязо, като му давате най-малко две богати на желязо алтернативи дневно.

Източници на желязо:
  • 1 супена лъжица спанак 0,6 мг
  • 1 супена лъжица печен (фасул) боб 0,6 мг
  • 20 г пилешки гърди 0,1 мг
  • 20 г мляно говеждо месо 0,5 мг
  • 1 средна по големина филия черен хляб 0,9 мг
  • 1 супена лъжица леща 1 мг
  • 1 твърдо сварено яйце 1 мг

Осигуряване на достатъчно желязо за вашето дете

Значителна част от децата на възраст 1-3 години изпитват липса на желязо. Дефицитът на желязо при малките деца може да се дължи на злоядство и да се прояви, ако вашето дете не се храни с достатъчно разнообразни храни. Дори с разнообразен хранителен режим може да е трудно вашето дете да приема препоръчителното количество желязо всеки ден. Затова разработихме Aptamil/Nutrilon мляко за малки деца, което съдържа много повече желязо от кравето мляко и също така уникална смес от scGOS/lcFOS пребиотици, които помагат на вашето дете отвътре.

Витамин C помага на тялото да усвоява желязо и се намира в цитрусовите плодове, например портокали, киви и някои зеленчуци, напр. чушки. Добър начин за подобряване на усвояването на желязо от ястието е да дадете на вашето дете плод за десерт или като разтворен, неподсладен сок.
Намерете ни!
X
С използването на уебсайта на Aptaclub Вие приемате употребата на бисквитки. Повече информация можете да намерите в нашата декларация за поверителност. Приемам