history

История

Всичко започва през XIX век

В края на XIX век в Европа повече от 20% от бебета умират, преди да навършат една година. Това се дължи главно на хранителни разстройства, предизвикани от хранене на бебетата със сурово краве мляко, вместо с кърма. Немският професор Александър Бакхаус е първият учен, който разработва храна, подходяща за новородени. През 1896 г. той предоставя на Мартинус ван дер Хаген изключителни права върху своя метод за производство на мляко за кърмачета, базирано на краве мляко. Мартинус и неговият брат започват производството на „най-добрата млечна храна за бебета и болни“, а през 1901 г. й дават името Nutricia.

От първото мляко на прах до разнообразни млека за кърмачета

Nutricia (от лат. nutrire -храня) – скоро след това започва постепенно да предлага мляко за бебета в собствени магазини и в чужбина. След Втората световна война Nutricia започва производството на специални бебешки храни за захранване. По същото време Nutricia основава звено за изследователска и развойна дейност. Това бележи началото на разнообразието от специализирани храни, които предлагаме днес.

Междувременно в Milupa

През 1933 г. частната компания Milupa (наречена така на нейния основател Емил Паулу), базирана във Фридрихсдорф и специализирана в производството на бисквити и сладкарски изделия, произвежда първата храна за бебета на зърнена основа с мляко. Тридесет години по-късно изследователски екип, работещ във Фридрихсдорф, разработва Aptamil. През 1995 г. Nutricia придобива Milupa.

Кралско признание

В Нидерландия само организация с особени заслуги може да бъде удостоена с високото отличие „кралски“ статут. Изискванията, на които трябва да отговаря се оценяват по четири критерия: трябва да е лидер в областта си, да има важен принос за издигане авторитета и просперитета на държавата, да е финансово стабилна и да има над 100-годишна история. Кралица Беатрикс присъжда този статут на компания Nutricia, която  през 1997 г. се преименува в Royal NUMICO.

Още по-голяма фирма

През 2005 г. Nutricia придобива Cow & Gate (1981) и Dumex и Mellin (2005). През 2007 г. Nutricia става част от Groupe Danone и се създава поделението Danone Baby Nutrition. Днес наименованието й е Danone Nutricia Early Life Nutrition. 

Научете повече защо са важни проучването и качеството за Danone Nutricia Early Life Nutrition.

Експертен опит

Намерете ни!
X
С използването на уебсайта на Aptaclub Вие приемате употребата на бисквитки. Повече информация можете да намерите в нашата декларация за поверителност. Приемам