Symptoms-of-pregnancy

Симптоми при бременност

Най-чести 5 ранни симптоми на бременност

Има много признаци за ранна бременност, за които трябва да следите, но всяка жена е различна и може да не разпознае тези признаци. Следните симптоми може да се нарекат първи признаци на бременност, като освен спиране на цикъла, това може да са всички симптоми, съпътстващи нормалния менструален цикъл.

1. Спиране на месечния цикъл

Ако имате редовен месечен цикъл, липсата му е основен индикатор, че сте бременна. Има обаче случаи, в които жената може да е бременна, но да продължава леко да кърви. Така че, ако имате някой от другите първи симптоми на бременност, вероятно трябва да си направите тест за бременност.

2. Гадене и повръщане

Някои жени страдат от сутрешно гадене дори и в най-ранните етапи на бременността. Независимо от наименованието„сутрешното“ гадене може да се проявява по всяко време на деня или нощта и се характеризира с гадене или повръщане. Ако ви е трудно да се справяте, прочетете някои полезни съвети за преодоляване на сутрешното гадене в раздела ни Организмът ви през периода на бременност.

3. Умора и повишена чувствителност

Бременността може да ви уморява доста, особено през първото тримесечие. Всички настъпващи в организма ви промени и повишеното ниво на хормоните може да ви правят по-чувствителни.

4. По-често ходене до тоалетната

По-честата нужда от изпразване на пикочния мехур е един от основните ранни симптоми на бременност, особено нощем между 6 и 8 седмица на бременността.

5. Болезнени гърди

Може да забележите промени в гърдите си, подобни на тези, които наблюдавате в началото на месечния си цикъл. Гърдите ви стават по-големи, вените са по-видими, а зърната потъмняват и изпъкват повече. Възможно е гърдите ви дори да настръхват и да са по-чувствителни на допир.

Други възможни първи признаци на бременност

Вагинално течение – когато забременеете, не е изключено да установите засилване на вагиналното течение (без усещане за болезненост или дразнене).

Промени във вкуса и обонянието – някои жени споделят, че имат странен метален вкус в устата. Може да изпитвате желание за нови храни, а в същото време да загубите интерес към храни, които сте харесвали преди. А когато става дума за обоняние, може да установите, че изобщо не понасяте определени миризми.

Тест за бременност

Единственият начин да сте сигурни, че сте бременни, е да си направите тест за бременност. Повечето аптеки поддържат богато разнообразие от достъпни тестове с незабавен резултат, така че, ако сте забелязали някои от описаните по-горе симптоми, купете един и пробвайте.
Намерете ни!
X
С използването на уебсайта на Aptaclub Вие приемате употребата на бисквитки. Повече информация можете да намерите в нашата декларация за поверителност. Приемам